Summering av säsongen 2013

Vi lägger säsongen 2013 bakom oss och om det fanns tvivlare under 2012 så blev antagligen de färre under detta år. Som vanligt har det ur supportersynvinkel både varit upp och nedgångar under året, men på det stora hela har det skett en hel del positiva saker kring supporterkulturen under året. Här kommer en sammanfattning av året, med en sammanvävning av det sportsliga och det supporterrelaterade:

Redan under hösten 2012 startade säsongen 2013, då ideellt arbetande folk från Kalmar Tifo samlades flertalet gånger för att ordna fram nya flaggor. Utan detta ideella arbete hade vi aldrig klarat av tifot som var under derbyt i våras. Ni är ovärderliga för att höja stämningen på GFA och ni betyder givetvis väldigt mycket.

Innan säsongen drog igång, bjöd den nuvarande styrelsen in till möten på GFA för att göra klart vad som behövdes göras inför säsongen, där riktlinjer sattes för det kommande arbetet. Det handlade bland annat om att förbättra det visuella på hemmaplan (tifon och flaggtillverkning) och att locka nytt folk till hemmastå. Alla var överrens om att förändring behövdes göras. En ny styrelse valdes som sedan tidigare hade organiserat och skapat mål för säsongen.

Säsongen startade upp på ett kylslaget Gasten, där resultatet blev 2-1 inför cirka 400 inbitna. Försäsongen drog vidare. Laget flög ner till La Manga, kom tillbaka (Nyköpingsmatchen är död, begraven och glömd). Första segern i Allsvenskan togs givetvis på Södertälje Fotbollsarena, där nyförvärvet från Sogndal presenterade sig genom att göra sitt första allsvenska mål. Inledningen på säsongen bjöd på stabila resultat, där vi som i vanlig ordning var stabila på GFA. Dessutom anordnades flera väldigt lyckade pubsamlingar inför dessa matcher på O’Reillys som under sommaren byttes ut mot O’Learys. Vi vill givetvis rikta tack till Fredrik Göransson och Eamonn med tillhörande personal för detta.

Vi tvålade dit lillebror från Växjö två gånger om. Hemmamötet inför ett kokade GFA med Melkers frisparkskanon och tillhörande flaggtifo. Bortamatchen med en enorm overheadflagga, fullt på bortastå och härligt tryck. Sex poäng på två matcher och två självklara vinster på läktaren.

Säsongen gick vidare, allsvenskans bästa målvakt blev såld till Lazio och in kom givetvis ytterligare en toppmålvakt, Lasse Cramer. Stabilt bakåt och en jämn utdelning av poäng innebar en mycket välförtjänt fjärdeplats.

Nya talanger har fötts och legender har lämnat. Kaptenens sista match i den rödvita dressen väckte många känslor. Även Nannes farväl i och med denna match fick oss supportrar att känna vemod, men samtidigt förhoppningar om en ljus framtid. En start på något nytt, något annat.

KFFSU vill rikta ett stort tack till samtliga KFF-supportrar, för stödet på GFA och på bortaplan. Ni är givetvis en stor anledning till årets prestationer. Dessutom riktar vi ett stort tack till de som under året har arbetat ideellt kring våra tifon och annat arbete. Arbetet kring läktarkulturen fortsätter även under vinterhalvåret och likaså fortsätter arbetet för oss i styrelsen.

Tack för i år, väl mött nästa år!

Alltid oavsett, KFFSU