Hemmastå flyttar

Efter 3 år på GFA har vi kommit till en punkt där vi känner att vi måste göra något annat, bryta mönstret och den negativa spiral vad gäller aktiva, sjungande supportrar på Hemmastå.

Vi har bara blivit färre och färre, enbart med vissa matcher i undantag. En stor mängd av folket på Hemmastå, står enbart där för biljettpriset, utan att delta någonting i sången eller med flaggor. De tillför ingenting och kunde lika gärna ersatts med skyltdockor.

Man kan inte leva på gamla meriter eller på de punktinsatser då vi faktiskt varit bra, Vi har större visioner än så. Vi vill vara bra i varenda match, Vi vill kunna ge ett ordentligt stöd och skapa tryck i vår hemmaborg, Guldfågeln Arena.

Vi har under säsongen insett att något måste göras och efter bortamatchen mot Öster, stämde vi möte med Kalmar FF. Vi kom fram till att flytta ner Hemmastå till nedre etage, kortsidan bakom målet.

Vi var tvungna att agera snabbt, eftersom Kalmar FF måste göra om vissa delar av biljettsystemet inför säsongen 2014 och den försäljning av säsongskort och biljetter som kommer starta inom en snar framtid.

Styrelsen var direkt enig i frågan men det tillsattes ändå en utredningsgrupp med utvalda mycket aktiva personer som alltid väljer ståplats när det är match. Väldigt få av dessa hade några invändningar mot förslaget så det publicerades för allmänheten, detta fick en väldigt god respons med i väldigt få invändningar. Vi kände oss starka av det här bemötandet och meddelade Kalmar FF att vi hade för avsikt att gå vidare med ärendet. Således har alla medlemmar, ståplatsfolk och övriga Kalmarsupportrar haft chansen att ifrågasätta ärendet.

Vi har gått tillbaka rejält vad gäller nyrekryteringen av supportrar till Hemmastå. Flera synpunkter har under året inkommit och vi har tagit dessa i beaktan i samband med beslutet.

Nya supportrar tycker vi står märkligt till högt upp i kurvan, utan närhet och anknytning till laget vi vill stödja.

Vi hörs dåligt på planen, även om vissa vill påvisa motsatsen genom att hävda att taket högt ovanför klacken skulle bidra till att ljudet studsar nedåt. Vi tränger inte heller igenom medialt i TV, vilket även det gör att vi inte skapar något intresse runt oss själva, det här har av vissa missuppfattats som att det var ett argument för att flytta, men det är snarare en positiv biprodukt.

Vi har under året kört en skolkampanj med totalt nästan 1000 biljetter under ett par matcher. Flertalet av ungdomarna har valt att inte återkomma till Hemmastå bl a på grund av ovan nämnda orsaker, men även p g a den medelåldern som klacken idag innehar, för lite liv och action, för långt avstånd till spelarna och planen, för mycket alkohol.

Men den största orsaken är ändå spelarnas önskemål om att känna klacken i ryggen, känna energin och få en bättre känsla av ”hemmaborg” än idag, tyvärr kan vi inte ge dem samma känsla ifrån kurvan.

Med detta i beaktan stod vi inför att antingen stå kvar även under säsongen 2014, med risk för att fortsätta som denna säsong och fortsätta självdö eller att försöka skapa något nytt.

Vi beslutade att gå vidare, bryta upp med det gamla och testa något nytt.

Med detta hoppas vi få en mer naturlig närhet till laget vi älskar och vill stödja. Spelarna ute på planen kommer definitivt höra oss bättre och få en mer naturlig anknytning till oss aktiva supportrar.

Vi kommer få större möjligheter att skapa snyggare tifon och synas visuellt både på arenan och i TV, vilket i sig skapar ett intresse för oss som supporterförening.

Det blir enklare och mer naturligt för ungdomar att ställa sig i klacken då de ändå rör sig på detta plan, de är framtiden. Samt att vi får helt andra möjligheter att profilera oss med information och försäljning av supporterprylar.

Vi begär inte att alla uppskattar att vi gör detta, men vi ber alla att respektera vårt beslut. För det är vi tillsammans som är Kalmar FF. Om vi alla hjälps åt, jobbar tillsammans och vågar utvecklas så kommer vi bli att räkna med i framtiden.

Nu ger vi kurvan den avslutning den förtjänar, för vi alla vet att vi kan om vi gör det tillsammans!

 

/KFFSU