Supporter Liaisons Officer

Under 2012 beslutade UEFA att samtliga klubbar som ansöker om UEFA-licens ska ha en utsedd SLO – Supporter Liaisons Officer. Det finns tyvärr ingen perfekt svensk översättning, men man skulle kunna säga supporterombudsman eller möjligtvis supporterkoordinator.

Från och med säsongen 2012 finns det en svensk SLO-samordnare (Göran Rickmer) samt en SLO i varje allsvensk klubb/förening.

Huvudföreningen utsåg i början på året Henrik Skeppland till SLO för Kalmar FF. Ett beslut som vi till en början tyckte var helt i sin ordning. När vi nu summerar säsongen 2012 så finns det tyvärr mycket att anmärka på gällande valet av SLO.

Vi anses bland annat att Kalmar FF:s nuvarande SLO varit allt för anonym i sitt jobb och inte lyckats med att underlätta för oss supportrar att bli mer ansvarsfulla partners och öka kvalitén och formerna för en dialog mellan KFF och deras supportergrupper. Dessutom inte lyckats med att få alla supportrar inom Kalmar FF att dra åt samma håll.

Att sedan Kalmar FF:s SLO öppet har kritiserat såväl föreningen som tränaren Nanne Bergstrand på sociala medier är något som KFFSU knappast stödjer, eller som vi ser som speciellt lämpligt i rollen som föreningens egna valda supporterrepresentant.

I måndags,12/11, hade vi ett öppet supportermöte för att diskutera framtiden på läktarna. På grund av personliga skäl kunde vår SLO inte närvara vid mötet, vilket är förståeligt. Men det faktum att han efter mötet inte visat något större eller inget intresse för vad som diskuterats och vad vi kom fram till gjorde att bägaren rann över och att vi tappade allt förtroende för honom .

Med anledning av detta kommer styrelsen för Kalmar FF Supporterunion under nästa vecka att skicka in sina åsikter till Kalmar FF gällande tjänsten som SLO. Vi kommer också att kräva att huvudföreningen tar krafttag och tillsätter en ny Supporter Liaisons Officer till säsongen 2013.

Har du tips på någon person som du tror skulle passa in på rollen som SLO får du gärna höra av dig till oss på mejl: info@supporterunionen.se. Vi kommer att vidarebifoga tänkta namn till Kalmar FF som i sin tur själva bestämmer och utser tjänsten som föreningens SLO.

Styrelsen, Kalmar FF Supporterunion