Tifogruppens arbete igång

Den nystartade tifogruppen inom Kalmar FF Supporterunion har fått en flygande start på sin verksamhet. Pengar från givmilda supportrar rullar in i en jämn ström under hemmamatcherna, tillverkning av såväl nya vift- som 2-pinsflaggor syns allt mer på läktarna – och den stora debuten med mosaiktifot i samband med matchen mot Elfsborg blev väldigt lyckat och lämnade ingen oberörd.

Nu har arbetet startat för fullt inför höstens matcher och redan nu har gruppen lagt ned många timmars ideellt arbete för att skapa en bättre och än mera positiv läktarkultur kring föreningen Kalmar FF. Under höstens sex resterande hemmamatcher är det tänkt att två stora tifoarrangemang ska sättas upp, bland annat i samband med mötet med Malmö FF 21 oktober.

Vad gruppen planerar för något avslöjas givetvis inte men en sak är i alla fall säker och det är att både ekonomiska medel och arbetskraft från frivilliga KFF-supportrar kommer att krävas. Så tveka inte att lägga en slant i tifohinken framöver för att underlätta gruppen arbete. Känner du för att gå ett steg längre och hjälpa till med tifofix, så släng iväg ett mejl till: tifo@supporterunionen.se

Kalmar FF:s nästa hemmamatch är mot IFK Göteborg 26 augusti och i samband med matchen ska trotjänaren Tobias Carlsson, som nu lagt skorna på hyllan, hyllas kungligt för sina 17 säsonger i rödvit. Tifogruppen har den senaste veckan jobbat för att få till något bra och dessutom bestämt att KFFSU:s hyllning ska ske från Hemmastå. För att få bästa effekt på denna hyllning krävs en välfylld sektion.

Så nu ser vi gemensamt till att fylla sektionen och att de 378 biljetterna blir slutsålda. I skrivande stund är drygt 40 klackbiljetter sålda, och även om vi vet att dessa biljetter mestadels säljs på matchdagen, så uppmanar vi alla till biljettköp redan nu. Allt för att skapa en biljetthype modell större inför matchen.

Till sist vill tifogruppen rikta ett stort tack till alla er som skänkt pengar eller på något annat sätt visat uppskattning för verksamheten. Gruppen låter också hälsa att allt jobb blir så mycket enklare då samtidigt som det ger kraft för framtida arrangemang.