KFFSU CUP 2024 – TURNERINGSINFO OCH SPELSCHEMA

Andra sidan är ni Klara!

Allt är nu upplagt för en fullspäckad dag imorgon.

Turneringen startar kl. 13.00. Innan första matchen har vår eminenta och domare en kort genomgång om matchregler så kom i god tid! Domaren ställer upp helt ideellt och vi ber er därför att lämna den allsvenska arsenalen av glåpord hemma.

Det är alltså 6 lag anmälda och det kommer bli en rak serie utan slutspel. Alla lag är således garanterade 5 matcher och Seriesegraren vinner alltså bucklan. Fullt rimligt, till skillnad från i andra sporter.

Vi kommer inte erbjuda någon försäljning av mat och dryck. Istället hänvisar vi till pizzerian mitt emot Falkenbergshallen, alternativt att med sig efter eget behag.

Kl 19:30 samlas vi på O´Learys Kalmar inne på Grannen (fråga i baren om ni inte hittar) för prisutdelning och efterfest. För de hungriga erbjuder köket en kanonfin Cheddar Cheese-hamburgare för 159:- (ord. 189:-)

David Måsegård och Henrik Jensen kommer som tidigare nämnt och delar ut priser och den åtråvärda bucklan till segrande lag.

Här nedan följer en kort beskrivning av deltagande lag.

Norden-Kånklare

En mix av spelare från KFF-Lindsdal som deltog 2023, tillsammans med en rutinerad Kalmar HF-målvakt och även även spelare från KFFSU styrelse. Gemensamt för de flesta spelare är att de till vardags huserar på samma arbetsplats som är stor sponsor till KFF. Hur långt kan de gå i turneringen?  En topp 3-placering är fullt realistiskt.

Röda Tjuren

Lag med spelare som deltog 2023. Många är stjärnor i Korpen och har där mött flera av spelarna i ”Norden-Kånklare”. Förstärkta med en exilare boendes i Stockholm. Kan de bara se till att inte dyka upp allt för bakfulla bör de ha en hygglig chans till poäng i flera matcher.

Röd Mani

Deltog i KFFSU Cup 2023, då förstärkta med Emin Nouri. Har de några ess i rockärmen även i årets upplaga? Råkade också ut för ett benbrott ifjol men det sägs vara läkt och laget är duktigt revanschsuget.  Svårbedömda men ska inte underskattas.

Team KTJD

Som namnet förtäljer utgörs stommen i laget av stjärnorna bakom podden ”Kalmar tills jag dör”. Är de lika bra på att spela boll som att prata? En sak är säker, de lär ha gjort en grundlig ”inför turnerings-analys” och har scoutat de övriga lagen in i minsta detalj.  Laget är förstärkta ett par läktarprofiler och kommer ge allt. Vi förväntar oss ett helt poddavsnitt om turneringen annars finns risk för diskvalificering.

Bonnjävlarna

Ett gäng glada ungdomar med säsongskort på Sydostkurvan och även representerade vid en del bortamatcher. De kommer försöka nöta ut sina gamla och trötta motståndare och förnedra dem med ”tjockisfinten”. Turneringens outsider och kan mycket väl vara med och utmana om guldet.

Red Alliance

J.E som efter många år i exil äntligen flyttat hem till Kalmar har dragit ihop ett gäng med meriter från spel i Lirarnas Lag, Kalmar Södra. Dessutom kryddat med ytterligare förstärkning. Måste ses som favoriter till att ta hem bucklan. Övriga lag kommer dock se detta som sitt livs match och det är bäst för dem att benskydden är på!