Dags att stå enade!

IMG_6434
Det är kanske inte varje dag man anser att Aftonbladet utger en korrekt bild av läget bland supportrarna i allsvenskan, men i söndags publicerade dem en ”ranking” av fansen med en kort motivering. Kort beskrivs vi precis som laget som ojämna, med toppar och dalar. Vi kan inte annat än att hålla med om den här beskrivningen. Vi har matcher där vi har varit många men varit dåliga på att ge stöd, vi har också matcher där vi varit få men varit bra på att ge stöd. Vi i KFFSU har som uppgift att vara en organisatör för supportrarna, vi anordnar resor, tifon, träffar och grillfester men vad vi helst av allt vill uppnå är bra stämning på ALLA KFF´s matcher så att vi kan heja fram laget till nya poäng.

Vi känner att det egentligen finns en bra grund att bygga på men det är oerhört svårt att få alla att dra åt samma håll, för det finns lika många åsikter om klacken som det finns personer på GFA. Men om vi på sikt vill bli en bättre klack så måste vi dock försöka att dra åt någorlunda samma håll och försöka följa någon väg som går framåt. För vi vet att om vi alla hjälps åt så kan vi bli riktigt bra.

Det vi pratar om är inte hur vida vi skall testa nya saker eller ej, det vi pratar om är att vi alla måste försöka ge allt samtidigt tillsammans. Idag är det inte ovanligt att några personer försöker dra igång något bara för att mötas av insikten att det inte går, till nästa match är det nya personer som försöker något men då har personerna som försökte i matchen innan redan givit upp och så rullar det vidare så. Tänk om alla som försökte förbättra något möttes av medhåll istället? Tänk om alla alltid sjöng med när någon drog igång en sång? Tänk om alla höjde rösten när någon ropade ”öka”? Tänk om folk åkte på bortamatcherna när några andra fixat en buss? Tänk om…???

Vi skulle kunna bli så mycket bättre om vi alla bara hjälptes åt!

Vi vill från och med nu att alla riktiga Kalmar FF supportrar koncentrerar sig och lägger fokus på det primära, anledningen till att KFFSU existerar, att uppnå en bra stämning på ALLA KFF´s matcher. Det finns en del saker vi direkt vill se en förändring på, dels det vi skrev innan om att alla måste hjälpa till men det finns andra saker också. Vi vill först och främst att alla sätter KFF och stödet till KFF i första hand från matchminut 1 tills det att domaren blåser av.

Det är inte att sätta stödet för KFF i första hand genom att hänga kvar på puben långt efter matchen startat, varken innan eller i halvtid. Det är inte att sätta stödet till KFF i första hand genom att vråla i otakt bara för att man har tagit en öl för mycket. Det ger inte bara dig en dålig image tyvärr drabbar det bilden av hela klacken. Det är inte att sätta stödet för KFF i förstahand genom skrika vulgära och ibland kränkande ord mot spelare, domare eller vem som helst egentligen. Man kan och man ska absolut få ifrågasätta och på ett moget sett kritisera beslut eller motståndare men gör det med finess inte med ”hora!”, det är inte tufft och det ger inte bara dig som säger det en dålig image tyvärr drabbar det bilden av hela klacken.

Kom i tid, drick med förnuft och gapa med finess helt enkelt!

Väl i klacken vill vi att alla vi som vill ge laget verbalt stöd håller ihop, står vi tätt ihop så hjälper vi varandra att öka trycket bättre. Börja i mitten framför ”capon”/pallarna och sedan bygger vi på med folk utåt. Fokusera på oss och skit i ”turisterna” som hänger ute på kanterna, de sjunger inte mer bara för att vi hånar dem, så länge som vi aktiva ändå inte fyller ut hela sektionen så kan de stå där.

Fokusera på oss som vill och håll ihop!

2-1 borta mot Helsingborg ger oss hopp och medvind, nu utnyttjar vi det mot Sundsvall och bara öser på i 90 minuter. Skulle det gå motigt på planen eller på läktaren så ger vi inte upp, då tar vi nya tag mot Elfsborg. Från och med nu så rullar vi på, alltid, oavsett för VI ÄR KALMAR!