KFFSU CUP 2023 – TURNERINGSINFO

Med en vecka kvar till turneringsstart börjar bitarna falla på plats.  Här kommer fullständig turneringsinfo.

KFFSU CUP AFTER PARTY

Middag, prisutdelning och besök av eminenta gäster blir på O´Learys Kalmar på Larmtorget.

Man har dukat upp åt oss inne på ”Grannen” där det från kl 19 serveras en välsmakande grillbuffé för det fantastiska priset 159:- Som vanligt har du som medlem i KFFSU fina rabatter på öl, cider, vin och alkoholfria alternativ.  För att köket ska kunna förbereda sig ber vi er skicka en anmälan till fredrik.goransson@smalandskabil.se senast Tisdag 4 Januari kl 23.59. Vill man endast komma förbi på något att dricka behövs ingen föranmälan.  Vi hoppas på god uppslutning från såväl spelare, publik och även våra eminenta domare som ställer upp på ideell basis.

TURNERINGEN

Lottningen är genomförd, gruppindelning och spelschema finns längre ner.

Första matchen är kl 11 och vi har tillgång till hallen kl 10.30. Ska ditt lag spela första matchen – se till att komma i god tid!. 7 Lag är anmälda men vi hoppas få ihop ett åttonde lag för att bägge grupperna ska bli kompletta.  Matcherna är 15 minuter med 5 minuters paus mellan respektive match och det är ett tight spelschema. Vi ber er därför respektera hålltiderna.

Mellan gruppspel och semifinaler kommer det hållas en ”skills competition” med 3 discipliner

Fina priser utlovas för segrarna i respektive disciplin så häng inte läpp om det skulle gå som för klubben i gruppspelet.  

Turneringen kommer dömas på ideell basis av licenserade domare och vi vill att de får den respekt de så förtjänar. VAR kommer (tack och lov) ej tillämpas.

FÖRTÄRING:

VI kommer ha någon form av Baguetter, vatten och läsk till försäljning. Medhavd mat och dryck är självklart OK, men försök se till att inte skräpa ner.

DELTAGANDE LAG

Röda Faran

Exilgäng med Linus Hagberg (KFF Östgöta) i spetsen. Laget stod som segrare i föregångaren ”Röda Sidorna Cup” 2002 och kommer gå in stenhårt för att försvara sin titel.  Man har dock fått en del avhopp och har fått värva in ett par spelare för att kunna ställa upp. Svårbedömda, men en sak är säker – rutin ska inte underskattas!

KFF Lindsdal

Engagerade FF-supportrar i 35-årdåldern där majoriteten har rötter i förorten Lindsdal med eget Instagramkonto som brukar uppdateras med bilder på öl i plastglas på en bortasektion någonstans där FF spelar.Spelar -och ledarerfarenhet från lokalfotbollen i Kalmar och får ses som en av favoriterna i Grupp A. ”No matter where they stick me, I´ll be Dalen to the day they plant me” uppges Gröhn och hans grabbar mumla när de passerar Pizzeria Krysset på väg mot Kalmar stad.

Röd Mani

Eller RM13 som de också kallas ledde Tifoverksamheten på GFA och såg till att minibussarna rullade land och rike runt.  Har gott om folk och kommer enligt egen utsago ställa upp med 2 femmor.En ”köttarfemma” och en ”finlirsfemma”. I laget ingår också ingen mindre än Emin Nouri, vilken femma han tar plats i går att diskutera. Men en sak är säker, den som försöker sig på larviga överstegsfinter riskerar att gå samma öde till mötes som Bahoui i AIK.Med tanke på antalet avbytare borde de klara av att hålla en jämn nivå.

Tompas Grabbar

SLO Måns Linge har samlat ihop gänget från ungdomstiden KFF där man spelade i Pojkallsvenskan 2010. Kommer Måns kunna skilja på rollen som SLO och spelare?  Ett intressant lag på pappret, men hur är det med konditionen så här 13 år senare? Svaret får vi på 13-dagen.

YCC21

Den färskaste falangen som tagit tätpinnen vad gäller TIFO-verksamheten senaste säsongen.Deras banderoll syns såväl på GFA som på så gott samtliga arenors bortasektioner där FF spelar. Säger sig vara skadedrabbade och har haft hög svansföring, framför allt mot Röd Mani och Kalmarfamiljen (som tyvärr inte kunde ställa ett lag på banan) En ren tur att utfallet från den ej riggade lottningen gjorde att de hamnade i olika grupper. Känns aningen svårbedömda men kan mycket väl överraska.

Kattslem

Ett gäng yngre FF-supportar i övre tonåren som lystrar till det originella namnet ”Kattslem”.Uppger i sin anmälan att de misslyckats med sina fotbollskarriärer och passa bättre på läktarenSanning eller sagt för att vilseleda?  Detta är turneringens joker och eventuell underskattning kan bli en dyrköpt läxa.

Akademitränarna

Bojan Dinic, gammal målspruta i Nickebo har anmält ett lag som enligt namnet besitter stora akademiska kunskaper i fotbollsteori. Frågan är om det går att omvandla till praktiskt utförande på planen?  Bojan sägs också sponsra turneringen genom sitt välkända gatukök. Trots detta kommer laget inte ges några fördelar från såväl domare som från tävlingsledningen. KFFSU´s eget korruptionsorgan har gjort en ej oberoende utredning och konstaterat att sponsringen inte utgör något hinder för deltagande. Laget ryktas få hjälp av en f.d välmeriterad spelare. Vem det blir kommer vi i så fall att meddela.

Bortglömda Talangerna

Ett gäng bortglömda talanger som brukar synas till på Sydostkurvan. Alla har tidigare fotbollserfarenhet men har slutat till förmån för andra intressen och förpliktelser i livet. Självförtroendet är det dock inget fel på. Går in för att vinna turneringen.

Övermod? Det får gruppspelet utvisa.

Det var allt för nu. Tänk på att vi är rivaler för dagen, men i slutändan spelar vi alla i samma lag. Vi ser till at göra detta till en minnesvärd dag, kväll och natt.

Tillsammans för KFF

Vi ses på Trettondagen!