Supporteråret 2015

10533445_805461946170718_9132434630397897418_n

God morgon alla rödvita själar.

I samband med flytten till GFA, försvann kanske lite av identiteten för många av oss. Kärleken till laget bestod, men vi famlade lite, precis som spelarna, efter igenkänning från alla år på Fredriksskans.

Redan under 2012 började tanken och arbetet med att stärka supporterkulturen i Kalmar. I samband med avtackningen av Tobbe C, började det första embryot till en riktig tifoverksamhet ta form. En stor matchtröja med nummer 5 på ryggen tillverkades och hissades till Tobbes ära. Inför säsongen 2013 hade arbetet redan varit igång igång i flera månader. Den nya styrelsen inför 2013, hade bestämt sig för att Kalmar skulle bli att räkna med på läktaren. I utrymmen på GFA hade tillverkningen av flaggor inför derbyt hemma mot Öster pågått under vinterhalvåret. Det blev en mäktig inramning och givetvis seger på såväl planen som läktaren.

Det återstod 2 stora saker under säsongen. Det första var matchen mot Öster borta, till vilken kalmarsupportrarna vallfärdade och fick se en 46 x 6 meter stor Overheadflagga hissas i samband med inmarschen. Även krossen på bortaplan blev monumental. Det andra var avtackningen av Nanne och VÅR kapten #8, Henrik Rydström. Det blev ett adjö fyllt av många känslor. Glädje, sorg, tomhet, minnen, stolthet och respekt.

Inför säsongen 2014 fortsatte arbetet vi påbörjat. Vi flyttade ner Sydostkurvan till kortsidan bakom målet. Kampanjen #fyllhemmastå rullades ut, med affischer över stan och på skolor, samt via sociala medier. På läktaren presenterade sig en ny gruppering, Röd Mani, som genom sin passion för Kalmar FF bl a skapade fantastiska tifon, sett till ett lag av vår storlek och med våra möjligheter. Vi syntes mer på sociala medier genom tifofilmer och hetsfilmer inför matcherna. Vi märkte även så sakta att arbetet började ge utdelning. Såväl gamla som nya supportrar började hitta tillbaka till Hemmastå. Säsongen på planen var inte representativ för hur vi presterade på läktaren. En tragik under året var givetvis att vi tappade den kanske störste Kalmar FF-supportern genom alla tider, Johan Akinder. Det är ledsamt att han inte får vara med och ta del av den resan vi har börjat. Under över 20 års tid har Akinder förknippats med Supporterkulturen i Kalmar. Vi hoppas vi kan fortsätta med samma engagemang och jobba vidare i Johans anda.

Vi står nu inför säsongen 2015. En ny styrelse har tagit över, men med en viktig skillnad. Den gamla styrelsen finns fortfarande med som stöd för den nya, vilket gör att vi kan fortsätta arbetet, med ännu större kraft än tidigare. Förberedelserna inför Hemmapremiären är i princip klara. Identiteten börjar hitta tillbaka, inte bara hos oss supportrar utan även på planen. Två fantastiska nyförvärv har hittat hem. Rasmus och Viktor Elm har förenats med storebror David. Kalmar FF börjar kännas som Kalmar FF igen.

Det är med stor stolthet och framtidstro vi kliver upp på läktaren 2015. Om alla på läktaren och NI medlemmar i Kalmar FF Supporterunion visar samma engagemang och glöd som styrelsen och vi som jobbar med detta gör, så kommer vi tillsammans skapa ett enormt tryck på Hemmastå. Sprid ordet, hugg tag i era polare, i år ökar vi tempot ännu mer. Tillsammans är det VI på läktaren, som skapar den magiska stämningen när Kalmar FF spelar….och glöm inte ”vi har Sveriges bästa mittfält….”

 

VI ÄR KALMAR!