Grattis Christoffer!

Nu är det dags att presentera vinnaren av Kalmar FF Supporterunions februarikampanj!

Alla som tecknat sig för ett säsongskort på ståplats (Hemmastå) och löst medlemskap i KFFSU under månaden Februari har varit med i utlottningen av vårt exklusiva bortaresekort.

Kortet berättigar en ensam vinnare till att åka gratis på samtliga bussresor som KFFSU arrangerar under den allsvenska säsongen 2013.Vinnare av detta åtråvärda kort blev Christoffer Mattsson från Kalmar.

Nedan följer en kortare intervju med vinnaren:

Först ut, ett stort grattis Christoffer! Hur kändes det när du fick beskedet om att det var du som lagt beslag på ”bortaresekortet”?
– Fantastiskt kul! Det var en rejäl överraskning!

Tror du att den här typen av tävlingar ökar intresset kring KFFSU?
– Absolut, tycker det är ett bra intiativ.

Berätta kort om hur du blev aktiv Kalmar FF supporter!
– Det var säsongen 98/99 När KFF gick upp i allsvenskan igen efter varit nere i i de lägre divisionerna ett tag. Första matcherna var dock från sittplats. Men man kände sig inte riktigt hemma där, då det kändes som fel att ställa sig upp och skrika vid mål. Folk kollade snett på en kändes det som. Så tror faktiskt det var först år 2000 i Superettan som man var i klacken första gången och sedan dess finns det inget annat alternativ. Man känner sig som ganska ”ny” supporter då man vet vad det finns för gamla rävar på ståplats.

Hur tror du man skulle kunna skapa ett ännu större intresse för att följa och stötta Kalmar FF från ståplats?
– Folk drar folk känns det som. Kan förstå om det inte ser så attraktivt ut att ställa sig på ståplats när det är halvfullt eller ens det. Vi aktiva måste göra vårt, och se till att försöka vara på ståplats så mycket man kan. Inte bara när det är ”storlag” som kommer eller derbyn. Utan alltid. Kanske det är ännu mer viktigt nu än någonsin med tanke på hur glest det var i slutet av förra säsongen.

– Tycker de nya rösterna och ansikterna som kommit in på senare tid ska ha en stor eloge för sitt arbete i KFFSU. Kul att se att det finns hopp. Annat sätt att fortsätta dra folk är att jobba vidare på gymnasieskolorna. Sätta upp affischer och dela ut flyers för att locka folk. Att fortsätta med grillning och samlingar innan matcher utanför arenan. Och även de pubkvällar som varit på Oreillys. Nytt för i år från Kalmar FF var ju att sänka säsongskortsspriset. Det är också ett bra intiativ som drar mer folk.

Vad har du för förväntningar på den kommande allsvenska säsongen?
– Att vi vinner mot Östers IF på Guldfågeln Arena och i Växjö. Att vi hamnar före dem i tabellen. Det är det man önskar mest. Men annars har jag inte jättehöga förväntningar. Vore så klart trevligt om vi kunde komma bättre än förra årets 10:e plats. Det bör vi och ska vi göra. Tror på en 8-6:e plats.

Kalmar FF Supporterunion tackar Christoffer Mattson för en trevlig intervju och börjar ladda inför nästa kampanj som inom kort kommer lanseras. Så, håll ögon och öron öppna framöver.