Upprop: Fullt på Hemmastå

Bäste KFF-supporter!

Det är med ett stort blödande hjärta som jag under andra fotbollssäsongen på Guldfågeln Arena kan konstatera att Hemmastå (klacken) bara minskar för varje match som går. Tittar man på de två senaste hemmamatcherna mot Örebro SK och Åtvidabergs FF har det i stort sett varit helt tomt på Hemmastå, en klacksektion som officiellt tar in 376 platser.

Det finns säkert en hel del förklaringar till detta bortfall av aktiva KFF-supportrar. Det sportsliga resultat som laget visat upp under säsongen har knappast varit tillräckligt bra för såväl föreningen i stort som oss supportrar. En annan anledning är att många klackmänniskor helt enkelt valt att sätta sig på sittplats det här året.

Nyrekryteringen av Kalmar FF-supportrar har de senaste åren varit närmast obefintlig. Vi som jobbar i styrelsen i Kalmar FF Supporterunion på frivillig basis får självklart ta på oss en del av detta misslyckande. Efter den här säsongen ska vi gemensamt sätta oss ned och analysera detta och försöka hitta en lösning inför kommande säsong. En säsong som för övrigt kommer innehålla två stycken högintressanta Smålandsderby mot lillebror Östers IF.

Efter denna lite dystra läsning så tar vi nu nya tag inför höstens avslutande matcher. I skrivande stund återstår sju omgångar, fyra bortamatcher och tre hemmamatcher. Det finns alla möjligheter till en trevlig avslutning och efter matchen mot Mjällby AIF riktar vi fokus på våra tre återstående hemmamatcher mot Djurgårdens IF, Malmö FF och IFK Norrköping.

Därför drar vi nu igång kampanjen ”Fullt på Hemmastå” och vi startar igång söndagen den 7 oktober med hemmamatchen mot Djurgårdens IF som har avspark klockan 15:00 på Guldfågeln Arena. Vi har tidigare haft liknande kampanjer på Fredriksskans med bra resultat, så nu är det upp till alla att göra det här till något stort och minnesvärt.

Så käre KFF-supporter, gammal som ung. Ta med dig dina polare, leta fram din halsduk, ta fram din gamla FF-flagga och se till att vara på plats minst 45 minuter innan avspark mot DIF. Då ska vi gemensamt se till att spelarna får den där extra energin redan under uppvärmingen.
Även om du har sittplats så är det fritt att gå upp på Hemmastå. Du behöver alltså inte byta ut din biljett eller årskort för att vara med i gemenskapen på klacksektionen.

Söndagen den 21 oktober klockan 15:00 väntar ett guldjagande Malmö FF på Guldfågeln Arena. Till denna match jobbar Tifogruppen för högtryck för att sätta upp det största tifot någonsin i Småland. För att få bästa effekt gäller det fullsatt på såväl Östraläktaren som Hemmastå. Något annat är inte acceptabelt och skulle dessutom vara riktigt, riktigt pinsamt.

Med dessa ord uppmanar jag härmed samtliga att ställa upp under de kommande matcherna. Att vi gemensamt gör dessa matcher till riktiga fotbollsfester på läktaren. Sprid budskapet!

Klackbiljetter till de tre avslutande hemmamatcherna köper du online här, eller på Kalmar FF:s kansli som håller öppet vardagar 08:00-12:00, 13:00-16:00. På matchdagen öppnar biljettkassorna klockan 10:00 på Guldfågeln Arena.

Med förhoppning om bättring för en levande supporterkultur i Kalmar FF!

Rödvita fotbollshälsningar.

Mikael Johansson
Vice. Ordförande Kalmar FF Supporterunion