Upprättelse på söndag!

Måndagens hemmamatch mot bottenlaget Örebro SK var allt annat än bra. Spelare som underpresterade, tveksamma byten och säsongens sämsta stämning av såväl Hemmastå som övriga läktarsektioner på Guldfågeln Arena. Listan kan göras längre för den som önskar, men förhoppningsvis tittade alla inblandade parter sig i spegeln dagen efter och insåg allvaret i ÖSK-matchen.

Vi har flera gånger under säsongen skrivit och påtalat allvaret om oengagerade supportrar på Guldfågeln Arena. Vi har främst riktat in oss på Hemmastå (klacken) som blandar mästerliga insatser vid vissa matcher för att nästa andetag göra riktigt pinsamma bottennapp. ÖSK-matchen var ett sådant exempel där viljan, passionen, antalet och engagemanget saknades under hela matchen. Och när inte Hemmastå presterar på topp så smittar det av sig på övriga sektioner oavsett om det gäller matcher av större dignitet (Europa League) eller vardagsmatcher i Allsvenskan.

På söndag finns det chans till upprättelse för alla KFF-supportrar och spelare då Åtvidabergs FF kommer på besök till Guldfågeln Arena. Nu är det dags att visa att ÖSK-matchen var ett olycksfall i arbetet och att vi är Smålands Stolthet såväl på plan som på läktarna. Nu vill vi se ett välfyllt och taggat Hemmastå som gör sitt yttersta vokalt under 90 minuter. Men att även att Sektion 101 vaknar från sin törnrosasömn och tar hand om sitt folk på den östra läktaren. Att växelsånger varvas med egna sånger som var ett signum under premiäråret på Guldfågeln Arena.

Vi har alla ett stort ansvar för att bygga vidare och se till att supporterkulturen inom Kalmar FF lever vidare. Inte bara den här säsongen utan för en lång tid framöver. Att vara KFF-supporter förpliktar sju dagar i veckan och förstår man det inte eller möjligtvis inte kan leva upp till det så finns det en förening i Superettan dit man alltid är välkommen.

Se nu till att jaga skiten ur alla dina KFF-polare och se till att vara på plats på matchen mot Åtvidaberg. Biljetter till Hemmastå kan du köpa online här, eller så öppnar biljettluckorna på matchdagen klockan 10:00. Det finns inga som helst ursäkter för någon längre oavsett vilken generation KFF-supporter man tillhör eller vilket kön man har innanför. Nu ska alla ställa upp och bidraga till en 100% stämning så är vi övertygade om att laget gör sitt ute på planen.

Redan på onsdag (26/9) väntar bortamatch mot Mjällby AIF. KFFSU anordnar självklart bussresa till Strandvallen med avgång 15:30 från Fredriksskans huvudentré. Har du ännu inte bokat upp dig så gör du detta till Micke på telefon: 0703-939619 eller mejl: resor@supporterunionen.se. Micke kommer även att finnas på plats i KFF:s medlemspub såväl innan som i paus vid ÅFF-matchen för att ta emot bokningar.

Till sist: Vid Hemmastå hänger sedan en tid tillbaka en banderoll med budskapet ”Vi vinner och förlorar tillsammans”. Aldrig har väl några ord varit så aktuella.

Det är vi som är KFF. Väl mött på läktaren på söndag!